Prăjitură fragedă și aromată, ușor de pregătit – Prăjitură din aluat foietaj, cu mere, pișcoturi și cremă de vanilie
Ingrediente necesare:
- 500 g aluat foietaj
- 240 g pișcoturi
- 1 kg mere rase
- 1 plic zahăr cu scorțișoară
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 3 linguri zahăr
- 1,2 L lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 6 linguri zahăr
- 1 ou
Mod de preparare:
Întindem aluatul în așa fel încât să obținem două foi de 30*40 cm. Transferăm o foaie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Folosim o tavă mai mică ca aluatul să ajungă și pe marginile tăvii.
Punem un rând de pișcoturi peste foaia din tavă. Peste pișcoturi presărăm 3 linguri de zahăr și stropim cu zeamă de lămâie.
Amestecăm merele rase cu zahărul cu scorțișoară și transferăm peste stratul de pișcoturi.
Amestecăm praful de budincă cu 200 ml de lapte. Punem laptele rămas la fiert, împreună cu 6 linguri de zahăr.
Când laptele fierbe, adăugăm praful de budincă amestecat cu lapte. Fierbem până budinca se îngroașă, după care o luăm de pe foc și o turnăm peste stratul cu mere.
Acoperim budinca cu cealaltă foaie și înțepăm foaia din loc în loc cu o furculiță. Ungem cu 1 ou bătut și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. Coacem timp de 30-35 minute, lăsăm să se răcească după care pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!