Cea mai fragedă carne de vită la cuptor – Marinadă simplă pentru o friptură moale, fragedă și suculentă

Multe gospodine cred că este dificil să marinezi o carne de vită… mai exact, cele mai multe gospodine care ne-au scris consideră că este foarte greu să obții o carne de vită fragedă, care să se topească în gură… Dar… nu este complicat deloc!

Pe scurt, trebuie doar să fierbeți puțină apă, să adăugați condimentele și să turnați conținutul peste carne… și să așteptați aproape 24 ore… Atât! Este o tehnică culinară simplă, dar eficientă – veți obține o carne moale, fragedă, gustoasă… Totuși, astăzi dorim să vă arătăm ceva mai mult…

Rețeta zilei este originară din Brazilia… Localnicii cunosc totul despre carnea de vită, despre condimentele perfecte și despre temperatura ideală de coacere… Nu poți da greș cu carnea de vită dacă o prepari după această rețetă… gust, aromă, aspect!

Pentru a pregăti carnea de vită după această rețetă braziliană, aveți nevoie de următoarele ingrediente…

Ingrediente necesare

  • 700 grame carne de vită
  • 200 ml vin alb sec
  • 100 ml oțet balsamic
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 linguriță rozmarin
  • sare și piper negru boabe

Cum se prepară?

Amestecați cele 3 ingrediente lichide: oțetul balsamic, vinul și uleiul de masline. În amestec adăugați rozmarin și piper și marinada pentru carne este aproape gata…

Spălați carnea și uscați-o cu un prosop de hârtie. Turnați marinada peste carne și lăsați-o timp de 2 ore… Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, o puteți lăsa și mai mult…

Luați o formă rezistentă la căldură, de dorit cu laturile mai mari. Puneți carnea în ea și turnați un sfert din marinadă. Acoperiți carnea cu folie de copt și adăugați puțină sare.

Setați temperatura cuptorului la 195 grade Celsius și coaceți carnea timp de 30 minute. Cum servim? Tăiată în felii subțiri, bineînțeles! Un deliciu!

Poate veți crede că nu este suficient timp pentru gătit, dar totuși vorbim de o jumătate de oră… pentru o carne de vită… în mod ideal, carnea de vită are nevoie de un grad mediu de prăjire… bineînțeles, ține de preferințe, așa că o puteți lăsa și mai mult dacă insistați 🙂

La finalul rețetei de astăzi, carnea va fi fără sânge, dar în interior va fi de culoare roz. Să o savurați cu drag – Poftă bună!