La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitura Valurile Dunării – Gustul dulce și contrastul de texturi îți vor cuceri simțurile

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitura Valurile Dunării: straturi pufoase de pandișpan, cireșe zemoase și o cremă fină de vanilie, acoperit cu un strat generos de glazură de ciocolată – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente (pentru o tavă de 36×24 cm):

Pentru aluat:

  • 1 borcan cireșe (720 g)
  • 350 g făină
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahăr
  • 4 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură cacao pentru copt

Pentru cremă:

  • 1 plic de budincă de vanilie (pentru gătit)
  • 250 g unt la temperatura camerei

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 1 linguriță unt de cocos

Mod de preparare:

Bate untul cu zahărul până devine spumos, adăugând treptat ouăle.

Cerne făina și praful de copt peste amestec, adaugă extractul de vanilie și jumătate din lapte, apoi amestecă bine.

Tapetează tava cu hârtie de copt și întinde jumătate din aluat uniform.

În cealaltă jumătate a aluatului, adaugă cacao și restul de lapte, apoi toarnă-l peste stratul alb.

Scurge cireșele și așază-le deasupra, apăsându-le ușor în aluat.

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute (folosește testul cu scobitoarea).

Prepară budinca de vanilie conform instrucțiunilor, acoperă-o cu folie alimentară și las-o să se răcească.

Bate untul moale și încorporează treptat budinca răcită. Întinde crema peste prăjitura răcită și lasă la frigider pentru 1 oră.

Topește ciocolata împreună cu untul de cocos la bain-marie și întinde glazura peste prăjitură.

Folosește o furculiță pentru a crea un model de valuri pe glazură și, când ciocolata începe să se întărească, taie prăjitura cu un cuțit fierbinte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

Noutăți

Cheesecake cu căpșuni (fără coacere) – Ușor și cremos, cu un blat crocant de biscuiți și o cremă fină de brânză

Noutăți

Fursecuri spirale – Desert jucăuș și delicios, cu aluat fraged în două culori – Crocante la exterior și ușor moi la interior

Noutăți

Tort Tiramisu cu piure de căpșuni – Un desert rafinat pentru momentele în care dorești un răsfăț deosebit

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate