Rețetă pas cu pas, cu imagini – Cheesecake cremos și delicios, cu fistic – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente pentru blat:
- 250 g biscuiți cu unt
- 90 g unt
Ingrediente pentru cremă:
- 500 g brânză de vaci degresată
- 200 g frișcă
- 220 g cremă de brânză
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 50 g făină
- 20 g amidon
- 1 linguriță extract de vanilie
- 30 g fistic măcinat
Pentru decor:
- Cremă de fistic
- Cremă de ciocolată albă
- Fistic măcinat
- Petale de trandafir uscate
Mod de preparare:
Mărunțește fin biscuiții și amestecă-i cu untul topit. Pune amestecul de biscuiți într-o formă de tort, presează bine și lasă-l la frigider pentru câteva minute.
Pentru cremă, amestecă toate ingredientele și toarnă-le peste blatul de biscuiți.
Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 50-60 de minute.
Încălzește ușor crema de fistic și toarn-o peste prăjitura fierbinte. Decorează cu cremă de ciocolată albă, fistic măcinat și petale de trandafir.
Lasă prăjitura să se răcească complet (ideal ar fi să o lași peste noapte).
Poftă bună!