Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Înghețată de vanilie – Rețetă ușoară, cu gălbenușuri – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 6 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie (sau 1 lingură zahăr vanilat)
- 600 ml lapte
- 20 g unt
Mod de preparare:
Punem într-o cratiță zahărul, gălbenușurile, extractul de vanilie și omogenizăm. Încorporăm și laptele, amestecând continuu.
Gătim pe foc mic până se îngroașă ușor și devine mai densă, amestecând continuu. Luăm compoziția de pe foc și adăugăm untul.
Turnăm totul într-un vas și dăm la congelator pentru 20 minute.
După 20 minute, scoatem vasul din congelator, amestecăm bine compoziția cu o spatulă și mai lăsăm încă 2 ore la congelator.
Savurați cu poftă! Poftă bună!