Rețetă pas cu pas, cu imagini – Ruladă Tiramisu cremoasă și delicioasă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 5 ouă
- 75 g zahăr brun
- 50 g zahăr alb
- 8 g zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 85 g făină
- 15 g pudră de cacao
- 3 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 g mascarpone
- 70 g zahăr tos
- 8 g zahăr vanilat
- 16 g întăritor frișcă
- 400 ml smântână pentru frișcă (nebătută)
- pișcoturi
- 250 ml espresso
Ingrediente necesare pentru decor:
- pudră de cacao
- frișcă
- boabe de cafea
Mod de preparare:
Ia un bol adânc și pune o sită deasupra lui. Treci făina, pudra de cacao și praful de copt prin sită de două ori.
Sparge ouăle într-un bol. Adaugă zahărul brun, zahărul alb, zahărul vanilat și sarea. Bate timp de aproximativ 7-10 minute, la treapta cea mai înaltă, până când devine o masă pufoasă.
Cerne amestecul de făină deasupra aluatului în trei părți. Nu mixa, ci încorporează făina în aluat folosind o spatulă și mișcări de 8. Acest lucru asigură că structura ruladei devine aerată.
Unge bine cu unt o tavă tapetată cu hârtie de copt și adaugă aluatul. Întinde uniform și dă tava la cuptorul preîncălzit la 200℃ pentru aproximativ 7-10 minute.
Scoate blatul din cuptor și așează un prosop de bucătărie umed peste el. Răstoarnă tava și îndepărtează hârtia pe care s-a copt.
Rulează blatul cald folosind un prosop de bucătărie umed (sau hârtie de copt). Pune rulada în frigider pentru minim 30 de minute.
Pune mascarpone într-un bol adânc împreună cu zahărul, zahărul vanilat și întăritorul.
Mixează timp de un minut. Adaugă smântâna pentru frișcă puțin câte puțin și mixează până devine fermă.
Scoate blatul din frigider și întinde un strat de cremă deasupra. Înmoaie pișcoturile în espresso și așază-le peste stratul de cremă. Întinde din nou puțină cremă, după care rulează, acoperă și pune rulada la frigider pentru câteva ore (cel mai bine peste noapte).
Întinde crema rămasă peste ruladă și decorează cu pudră de cacao, frișcă bătută și boabe de cafea.
Savurați cu poftă! Poftă bună!