Rețetă cu imagini, pas cu pas – Fursecuri fragede semilună, cu nucă de cocos și ciocolată – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 150 g unt
- 90 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 275 g făină
- 75 g cocos răzuit
Ingrediente necesare pentru decor:
- 1 albuș de ou
- cocos răzuit
- 150 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Pune untul, zahărul pudră și sarea într-un bol adânc. Mixează ingredientele câteva minute până când se combină (folosește unt la temperatura camerei). Adaugă oul și mixează timp de un minut. Adaugă făina și cocosul răzuit și amestecă foarte bine.
Ia câte 22 de grame din aluat și formează un sul. Dă-l prin albuș și cocos după care îndoaie ușor capetele ca să dai forma de semilună. Pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și procedează la fel cu aluatul rămas.
Pune tava la cuptorul preîncălzit la 200℃ pentru aproximativ 12-15 minute. Lasă fursecurile să se răcească complet.
Topește ciocolata pe baie de aburi după care decorează capetele fursecurilor cu ciocolata topită. Lasă fursecurile pe hârtia de copt până ciocolata se întărește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!