Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură delicioasă cu fulgi de ovăz, cremă de brânză, banane și miere – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 2 banane mici
- 100 g cremă de brânză
- 25 g miere
- 75 g nuci
- 3 g pudră de scorțișoară
- 150 g curmale moi
- 175 g fulgi de ovăz
- 10 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru topping:
- 125 g curmale moi
- 30 ml lapte (sau apă)
- 20 g miere
- 40 g nuci
- nuci (pentru decor)
Mod de preparare:
Pune nucile (75 de grame) într-un tocător și mixează bine.
Pune bananele și crema de brânză într-un procesor de alimente și mixează până la omogenizare.
Scoate sâmburii din curmale (150 de grame) și toacă-le mărunt.
Pune ouăle într-un bol adânc. Adaugă amestecul de banană și omogenizează. Adaugă curmalele, mierea, nucile măcinate fin și pudra de scorțișoară. Mixează până se combină.
Adaugă fulgii de ovăz măcinați fin și praful de copt. Mixează bine. Poți folosi și o spatulă pentru acest pas.
Întinde aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie de copt.
Pune prăjitura în cuptorul preîncălzit la 160℃ pentru aproximativ 25-30 de minute. Tortul este gata când îl înțepi cu o scobitoare și aceasta iese curată.
Scoate sâmburii din curmalele moi (125 de grame) și pune-le într-un procesor de alimente împreună cu nucile (40 de grame), mierea (20 de grame) și laptele sau apa. Mixează până la omogenizare.
Întinde toppingul pe prăjitură și decorează cu nucă mărunțită.
Savurați cu poftă! Poftă bună!