Rețetă cu imagini, pas cu pas – Melcișori deosebit de delicioși, cu cremă de biscuiți și stafide – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 225 ml lapte
- 50 g zahăr alb tos
- 8 g zahăr vanilat
- 10 g drojdie instant
- 1 ou
- 65 ml ulei de floarea-soarelui
- 500 g făină
- 4 g sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 2 gălbenușuri de ou
- 50 g zahăr granulat
- 16 g zahăr vanilat
- 45 g amidon de porumb
- 50 ml lapte
- 125 g cremă de biscuiți Speculoos (găsiți în supermarketuri)
- 450 ml lapte
- 100 g stafide
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 40 ml apă
- 40 g zahăr granulat
Mod de preparare:
Spală stafidele și lasă-le în apă caldă pentru aproximativ 20-30 de minute. Scurge apa și usucă-le bine.
Pune laptele călduț împreună cu uleiul de floarea-soarelui, drojdia, zahărul și zahărul vanilat într-un bol adânc. Amestecă bine și lasă să stea puțin. Adaugă oul bătut și amestecă din nou bine. La final adaugă făina și amestecă bine, după care frământă aluatul timp de 10-12 minute. Acoperă aluatul și lasă-l să crească într-un loc cald timp de 1 oră, sau până când își dublează volumul.
Pune gălbenușurile de ou, zahărul și zahărul vanilat într-un bol. Amestecă 1 minut. Adaugă amidonul de porumb și laptele (50 ml). Amestecă până se combină.
Pune laptele (450 ml) la fiert într-o cratiță. Ia-l de pe foc și adaugă-l puțin câte puțin în amestecul de ouă, amestecând continuu.
Pune amestecul de lapte și ou într-o tigaie. Gătește până se îngroașă, amestecând continuu. Ia tigaia de pe foc și adaugă crema de biscuiți, amestecă bine.
Întinde aluatul într-o bucată de 40×45 cm. Întinde umplutura peste aluat și presară deasupra niște stafide. Taie aluatul în 10 (sau 14) fâșii, rulează fiecare fâșie și îndoaie capătul sub aluat.
Pune rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă să crească timp de 30 de minute sau până când aluatul și-a dublat volumul.
Pune rulourile într-un cuptor preîncălzit la 200℃. Coace timp de 12-18 minute. Acoperă imediat rulourile cu un prosop curat de bucătărie astfel încât să rămână frumoase și moi.
Fierbe apa și zahărul într-o cratiță, amestecă și lasă siropul de zahăr să se răcească.
Încălzește un pic de cremă de biscuiți într-o cratiță la foc mic. Amestecă bine până devine lichidă. Pune cremaîntr-un poș de patiserie.
Unge melcișorii cu siropul de zahăr și decorează cu crema de biscuiți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!