Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tort cremos și delicios, cu blat pufos, cremă de brânză și vișine – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 150 g zahăr brun
- 1 praf sare
- 8 g zahăr vanilat
- 125 g unt
- 3 ouă
- 100 g iaurt
- 150 g făină
- 35 g pudră de cacao
- 7 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru aluatul cu brânză:
- 300 g cremă de brânză
- 70 g zahăr tos
- 8 g zahăr vanilat
- 25 g amidon de porumb
- 1 ou
- cireșe din compot (pentru topping)
Mod de preparare:
Pentru blat, pune zahărul împreună cu sarea, zahărul vanilat și untul moale într-un bol adânc. Amestecă până se combină. Sparge ouăle, unul câte unul, în bol și amestecă bine.
Adaugă iaurtul și amestecă bine. Cerne făina, pudra de cacao și praful de copt în bo și amestecă până devine omogen.
Pentru aluatul cu brânză, pune crema de brânză într-un bol separat. Adaugă zahărul și zahărul vanilat. Amestecă 1 minut. Cerne amidonul de porumb în bol și amestecă până se combină. Pune mixerul deoparte și adaugă oul. Încorporează-l ușor în aluat.
Unge forma de tort cu unt și așază o foaie de hârtie de copt în ea. Adaugă aluatul de ciocolată și întinde-l uniform. Pune aluatul de cheesecake deasupra, din loc în loc.
Pune tortul în cuptorul preîncălzit la 160 ℃. Coace timp de 30-45 de minute, sau până când, dacă este înțepat cu o scobitoare, aceasta iese curată. Urmărește timpul de coacere, deoarece fiecare cuptor funcționează diferit.
Lasă tortul să se răcească după care decorează cu cireșele din compot.
Savurați cu poftă! Poftă bună!