Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu aluat foitaj, cremă de brânză și lămâie – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- spray de gătit
- aproximativ 450 g aluat foeitaj
- 2 lămâi (oaja și sucul)
- aproximativ 450 g cremă de brânză
- 100 g zahăr alb
- 30 g unt topit
- 45 g zahăr alb
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Captușiți fundul unei tăvi de copt de 23×33 cm cu folie de aluminiu (sau hârtie de copt) și ungeți cu spray de gătit.
Desfășurați un aluat foietaj, presați-l în fundul tăvii pregătite, întinzându-l până la margini.
Amestecați împreună sucul de lămâie și 3/4 din coaja de lămâie într-un bol mare. Bateți crema de brânză și 100 grame de zahăr în amestecul de suc și coajă de lămâie cu un mixer electric până devine neted și cremos; întindeți peste aluatul din tavă.
Desfășurați aluatul rămas, întinzându-l până la margini în tavă, peste umplutură.
Ungeți cu 30 grame de unt topit deasupra. Amestecați împreună 45 grame de zahăr și restul de coajă de lămâie într-un bol mic; presărați peste untul topit.
Coaceți în cuptorul preîncălzit până când partea de sus este aurie, aproximativ 30 de minute.
Lăsați să se răcească timp de aproximativ 20 de minute. Ridicați desertul din tava de copt folosind folia de aluminiu; transferați pe un tocător.
Tăiați în pătrate, lăsând pe folie. Puneți desertul înapoi în tava de copt și dați la frigder cel puțin 1 oră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!