Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă moale, cremoasă și delicioasă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 1/2 linguriță sare
- 120 g zahăr
- 150 ml lapte
- 50 ml ulei
- 150 g făină
- 30 g pudră de cacao
- 5 g praf de copt
- 10 g gelatină
- 50 ml apă
- 200 g lapte condensat
- 200 ml frișcă pentru bătut
- 50 g ciocolată
- 40 ml smântână caldă
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecați ouăle cu zahărul și sarea, adăugați laptele și uleiul. Cerneți făina, pudra de cacao și praful de copt.
Transferați în tavă și coaceți la 180°C (350°F) timp de 15 minute.
Împărțiți blatul de cacao pregătit în două bucăți. Transferați prima bucată în forma de copt.
Într-un bol, bateți laptele condensat cu frișca, amestecați în gelatină și turnați peste primul blat. Acoperiți cu al doilea blat.
Dați la frigider pentru 1-2 ore. Acoperiți cu amestecul de ciocolată și smântână.
Savurați cu poftă! Poftă bună!