Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chec marmorat, pufos și delicios – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingredinte necesare:
- 6 gălbenușuri de ou
- 30 g zahăr
- 90 ml ulei
- 1 lingură coajă de portocală
- 120 ml suc de portocală
- 150 g făină
- 15 g amidon de porumb
- 15 g pudră de cacao
- 6 albușuri de ou
- 1 linguriță suc de lămâie
- 120 g zahăr
Mod de preparare:
Într-un bol amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul (30 g), adăugați ulei, coajă de portocală, suc de portocală și făina cernută.
Împărțiți aluatul în două porții, adăugați amidon de porumb în prima și pudră de cacao în cea de-a doua.
Bateți albușurile de ou cu sucul de lămâie după care încorporați și 120 g zahăr și împărțiți în 2 porții, după care amestecați-le în compozițiile pregătite.
Transferați-le alternativ în tava de copt și coaceți la 160°C (320°F) timp de 45 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!