Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Ruladă cremoasă cu ciocolată și cremă de alune – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare petru aluat:
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 50 g făină
- 15 g amidon de porumb
- 80 ml ulei
- 15 g cacao
Ingrediente necesare petru cremă:
- 250 g cremă de alune
- 200 g ciocolată neagră topită
Mod de preparare:
Separați gălbenușurile de albușuri. Folosind un mixer, bateți gălbenușurile cu zahărul și uleiul până devin cremoase.
Bateți albușurile până când se formează vârfuri ferme. Încorporați cu grijă albușurile în amestecul de gălbenușuri, apoi cerniți făina și adăugați-o și pe aceasta în aluat.
Împărțiți aluatul în 2 porții și amestecați una cu cacao și cealaltă cu amidon de porumb.
Turnați jumătatea albă a aluatului pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și întindeți uniform.
Coaceți timp de 5 minute la 190°C. Turnați aluatul de ciocolată peste stratul alb și întindeți-l uniform. Coaceți timp de 8 minute.
Lăsați rulada să se răcească, dezlipiți hârtia de copt și întindeți crema de alune deasupra.
Rulați strâns și lăsați în frigider să se întărească.
Tăiați cu grijă rulada și treceți fiecare felie prin ciocolata topită (o parte).
Savurați cu poftă! Poftă bună!