Rețetă pas cu pas, cu imagini – Ruladă de casă moale și cremoasă, cu ciocolată – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blatul de ciocolată:
- 4 ouă
- 125g zahăr
- 4 linguri lapte
- 130 g făină
- 4 linguri cacao amară
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 125 g unt
- 100 ml smântână lichidă
- 100g zahăr pudră
- 125 g ciocolată neagră
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 g ciocolată neagră
- 150 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Blat:
Încălziți cuptorul la 180°C. Bateți gălbenușurile împreună cu zahărul până când amestecul se albenește și este omogen. Adăugați făina și laptele. Adăugați cacaoa și amestecați bine.
Separat, bateți albușurile până devin spumă, după care încorporați spuma cu grijă în amestec cu ajutorul unei spatule.
Turnați amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți pentru 12-15 minute.
Cremă:
Mixați untul astfel încât să se înmoaie și să capete o textură cremoasă și adăugați smântâna lichidă. Adăugați zahărul pudră și bateți din nou. Topiți ciocolata pe bain-marie și adăugați-o în amestecul anterior.
Glazură:
Topiți ciocolata pe bain-marie și adăugați zahărul pudră. Amestecați bine și puneți deoparte.
Scoateți blatul din cuptor și puneți-l pe un prosop umed acoperit cu câteva linguri de zahăr. Adăugați crema și rulați.
Așteptați să se răcească complet și acoperiți cu glazura pregătită anterior, decorați după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!