Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Chec moale, pufos și delicios cu nucă de cocos – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 240 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- jumătate linguriță sare
- 300 g zahăr
- 170 g unt
- 3 ouă (la temperatura camerei)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 lingură extract de cocos
- 120 ml lapte de cocos din conservă, neîndulcit
- 120 ml lapte
- 40 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 240 g zahăr pudră
- 60 ml lapte integral
- un praf de sare
- 1 linguriță extract de cocos
- jumătate linguriță extract de vanilie
- 85 g fulgi de cocos
Mod de Preparare:
Încălziți cuptorul la 165°C. Ungeți cu unt și tapetați cu făină o tavă de chec de 23 x 13 cm.
Într-un bol mare mestecați făina, praful de copt și sarea.
În alt bol mare, mixați zahărul și untul la viteză mică până se combină bine. Încorporați ouăle unul câte unul. Încorporați extractul de vanilie și extractul de cocos.
Adăugați treptat ingredientele uscate în cele umede, alternând cu laptele de cocos și laptele integral. Mixați până când aluatul devine pufos. Încorporați fulgii de cocos.
Turnați aluatul în tava pregătită și agitați tava pentru a uniformiza aluatul.
Coaceți timp de 1 oră și 15-20 de minute. Verificați după 60 de minute și acoperiți cu folie de aluminiu dacă se înnegrește prea tare.
Continuați coacerea până când un bețișor inserat în centru iese curat sau cu firimituri umede atașate de el.
Lăsați să se răcească pe un grătar (țineți cont că prăjitura va continua să se coacă pe măsură ce se răcește). După ce s-a răcit, scoateți prăjitura din tavă și lăsați-o să se răcească complet pe grătar.
În timp ce prăjitura se răcește, pregătiți glazura amestecând toate ingredientele pentru glazură într-un bol. Turnați jumătate din glazură peste prăjitura răcită și apoi presărați cu fulgi de cocos.
După ce glazura s-a întărit, adăugați restul de glazură și lăsați să se întărească. Feliați și serviți. Păstrați prăjitura învelită în folie de plastic într-un recipient etanș.
Savurați cu poftă! Poftă bună!