Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitura la tavă Ferrero Rochet – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată:
- 250 g mascarpone
- 200 g Nutella
Ingrediente necesare pentru crema albă:
- 500 g frișcă
- 16 g zahăr vanilat
- 25 g zahăr pudră
- 16 g întăritor frișcă
Ingrediente necesare pentru stratul cu biscuiți:
- 20 biscuiți cu cacao
- 100 ml lapte
Ingrediente necesare pentru topping:
- 150 g frișcă
- 200 g ciocolată cu lapte
- 50 g bucăți de alune
Mod de preparare:
Amestecați mascarpone cu Nutella până la omogenizare.
Bateți frișca împreună cu zahărul vanilat, zahărul pudră și întăritorul pentru frișcă până devine fermă.
Scufundați biscuiții cu cacao în lapte și puneți un strat de biscuiți într-un vas. Întindeți crema de ciocolată peste biscuiții cu cacao.
Puneți încă un strat de biscuiți înmuiați în lapte și întindeți deasupra frișca bătută.
Puneți frișca lichidă într-o cratiță și aduceți-o la fierbere. Luați cratița de pe foc și adăugați ciocolata ruptă în bucățele. Lăsați-o să stea un minut, după care amestecați până devine neted. Adăugați bucățile de alune și amestecați.
Turnați glazura peste cremă și întindeți uniform. Acoperiți și puneți în frigider pentru a se întări (de preferat peste noapte).
Porționați, decorați cu Ferrero Rocher și serviți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!