Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Rulouri cu felii de mere și scorțișoară – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200 g unt
- 170 ml lapte
- 3 linguri iaurt natural
- 70 g zahăr
- 1 ou
- puțină sare
- 1 cub drojdie proaspătă
- 1 pachet praf de copt
- 650 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 120 g unt
- 4 mere
- 1 pachet zahăr vanilat
- 15 g scorțișoară
Ingrediente necesare pentru decor:
- Zahăr după gust
Mod de preparare:
Începeți cu aluatul: Luați aproximativ o linguriță de zahăr și dizolvați-o împreună cu drojdia în lapte călduț. Amestecați untul cu restul de zahăr și sare, adăugați oul și iaurtul și amestecați bine.
Combinați făina cu praful de copt și încorporați-le în amestec alternând cu laptele și drojdia.
Frământați aluatul până devine neted și elastic, apoi lăsați-l să se odihnească într-un bol acoperit, într-un loc călduros, pentru aproximativ 50 de minute.
Spălați, curățați și tăiați merele în feliuțe.
Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată cu ajutorul unui sucitor, și tăiați în fâșii. Preîncălziți cuptorul la aproximativ 200°C.
Topiți untul și ungeți aluatul cu el. Presărați amestecul de zahăr vanilat și scorțișoară peste aluat și distribuiți feliuțele de mere deasupra. Rulați strâns și transferați în forma de copt unsă cu ulei.
Coaceți timp de 15-20 de minute. Lăsați rulourile cu mere să se răcească după coacere, decorați cu zahăr.
Savurați cu poftă! Poftă bună!