Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură răsturnată cu mere și caramel – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 mere tăiate în felii
- 150 g zahăr
- 220 g unt
- 340 g miere
- 180 ml lapte bătut
- 3 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 300 g făină
- 2 lingurițe de sare
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță nucșoară
- 10 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru caramel:
- 100 g zahăr
- 3 linguri de apă
Mod de preparare:
Într-o tigaie adăugați zahărul și apa, gătiți la foc mediu până se transformă în caramel și acoperiți merele cu caramelul preparat.
Într-o altă tigaie, gătiți untul timp de 6 minute la foc mediu, amestecați cu mierea, laptele bătut, ouăle, zahărul și extractul de vanilie.
Cerneți în amestec făina, praful de copt, scorțișoara și nucșoara, și adăugați sarea. Turnați peste mere și caramel.
Coaceți la 170°C timp de 1 oră. Lăsați să se răcorească timp de 15 minute. răsturnați pe un platou și serviți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!