Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chec cu miere, fin și aromat – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 150 g făină
- 100 g zahăr
- 109 g ulei vegetal
- 2 ouă
- 170 g miere
- 1/2 cană ceai negru sau cafea neagră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/4 linguriță sare
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/4 linguriță nucșoară
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 160°C (320°F) și pregătiți o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Într-un bol mare adăugați ouăle, zahărul, uleiul, extractul de vanilie și mierea, și amestecați bine cu un tel. Adăugați ceaiul / cafeaua fierbinte peste amestecul umed și amestecați până se combină.
Într-un bol mediu adăugați ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara și nucșoara. Amestecați cu un tel mic până se combină.
Turnați ingredientele uscate în amestecul de ingrediente umede și amestecați cu atenție, doar până la omogenizare (nu amestecați prea mult!).
Turnați aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de 40-45 de minute sau până când un băț de frigărui iese curat.
Picurați miere pe deasupra prăjiturii imediat ce o scoateți din cuptor și întindeți cu o lingură.
Lăsați prăjitura să se răcorească cel puțin 30 de minute înainte de servire!
Savurați cu poftă! Poftă bună!