Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură pufoasă cu vanilie și fulgi de migdale – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blatul de pandișpan:
- 150 g făină
- 125 g zahăr
- 5 ouă
- 1 linguriță de praf de copt
- 80 g fulgi de migdale
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 600 ml frișcă rece
- 1,5 plicuri Crem Ole de vanilie
Mod de preparare:
Pentru blat, bateți ouăle și zahărul într-un bol mare cu un mixer de mână sau cu un robot de bucătărie timp de 15 minute până când devin deschise la culoare și groase.
Amestecați făina cu praful de copt, cerneti peste amestecul de ou și încorporați.
Turnați aluatul într-o formă pregătită și uniformizați. Presărați cu fulgii de migdale și coaceți în cuptor la 175°C timp de 35 de minute. Scoateți pandișpanul din cuptor și lăsați-l să se răcească complet. Acum tăiați cu grijă în 2 cu ajutorul unui cuțit.
Pentru cremă, bateți frișca, dar nu prea tare. Adăugați praful de Crem Ole și amestecați scurt. (Aveți grijă să nu bateți prea mult, altfel crema va fi prea groasă!). Umpleți blaturile cu crema pregătită.
Savurați cu poftă! Poftă bună!