Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură la tavă cu mandarine și cremă de brânză – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoi de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 3 linguri de apă fierbinte
- 150 g zahăr
- 1 pachet de zahăr vanilat
- 100 g făină
- 1 linguriță de praf de copt
- 50 g amidon de porumb
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 2 conserve de mandarine, 175 g fiecare (greutatea scursă)
- 100 ml suc (suc de mandarine, din conservă)
- 6 foi de gelatină
- 500 g cremă de brânză
- 150 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilat
- Coaja rasă de la 1 lămâie și 2 linguri de suc de lămâie
- 200 ml frișcă lichidă (rece)
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200°C (căldură sus/jos) sau 180°C (pentru cuptorul cu aer cald).
Pentru a pregăti blatul de pandișpan, bateți ouăle cu apa fierbinte timp de 1 minut până devin spumoase. Amestecați zahărul cu zahărul vanilat, adăugați-l treptat în decurs de un minut și bateți pentru încă 2 minute.
Amestecați făina cu praful de copt și amidonul, adăugați și amestecați scurt. Întindeți aluatul pe o tavă de copt sau într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Introduceți în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de aproximativ 10 minute.
Lăsați blatul de pandișpan să se răcească, după care tăiați-l în 2.
Pentru umplutură, scurgeți mandarinele într-o sită, colectați sucul și măsurați 100 ml din el.
Înmuiați gelatina conform instrucțiunilor de pe pachet. Amestecați crema de brânză cu zahăr, zahăr vanilat, coaja de lămâie și sucul de lămâie. Încălziți sucul de mandarine măsurat, stoarceți gelatina și dizolvați-o în acesta. Amestecați întâi aproximativ 4 linguri din amestecul de cremă de brânză în gelatina dizolvată, apoi amestecați cu restul amestecului.
Bateți frișca rece până devine fermă. De îndată ce amestecul de brânză începe să se îngroașe, încorporați frișca împreună cu mandarinele.
Întindeți umplutura pe una dintre jumătățile de blat și acoperiți cu cealaltă jumătate. Lăsați prăjitura la frigider pentru aprox. 2 ore. Înainte de servire, pudrați prăjitura cu zahăr pudră și tăiați-o în felii.
Savurați cu poftă! Poftă bună!