Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitur pufoasă cu cirele, cu aluat pe bază de iaurt – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 borcan de cireșe (720 ml)
- 270 g unt moale
- 180 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 4 ouă
- 420 g făină
- 1 pachet praf de copt
- 200 g iaurt (3,5% grăsime)
Mod de preparare:
Mai întâi, scurgeți cireșele și colectați sucul, apoi amestecați untul, zahărul, zahărul vanilat și sarea până devin obțineți o compoziție cremoasă.
Adăugați treptat ouăle după care adăugați și făina amestecată cu praful de copt, alternând cu iaurt.
Încorporați cireșele.
Turnați aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și uniformizați.
Coaceți în cuptorul preîncălzit (cuptor electric: 175°C / cuptor cu ventilator: 150°C) timp de aproximativ 1 oră.
Lăsați prăjitura să se odihnească în forma de copt timp de aproximativ 10 minute și pudrați cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!