Rețetă pas cu pas, cu imagini – Chec moale și pufos, cu aromă de tiramisu – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 220 g zahăr
- 320 g făină
- 200 ml frișcă
- 1 pachet praf de copt
- 80 ml ulei
- 20 g pudră de cacao
- 2 lingurițe de cafea instant (de exemplu, Nescafé)
- puțin rom
Mod de preparare:
Bateți ouăle și zahărul până devin spumoase, după care încorporați uleiul și frișca.
Încorporați făina și praful de copt.
Acum puneți jumătate din aluat într-o formă de chec unsă cu unt și tapetată cu făină.
Dizolvați cafeaua instant în puțină apă și adăugați-o în cealaltă jumătate de aluat. Adăugați rom și pudră de cacao cernută. Amestecați bine și turnați în formă.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170°C timp de aproximativ 40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea. Dacă scobitoarea rămâne curată, checul este copt.
După coacere, pudrați cu cacao.
Savurați cu poftă! Poftă bună!