Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitura Pădurea Neagră, cu cu ciocolată, cireșe și frișcă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 plicuri praf de budincă de ciocolată
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 1 cană (folosim o cană de aprox. 220 ml) de ulei
- 3/4 cană de zahăr
- 5 ouă
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură de cireșe:
- 1 borcan mare de cireșe, inclusiv sucul
- 1 plic praf de budincă de vanilie
Ingrediente necesare pentru crema de deasupra:
- 600 g smântână pentru friscă
- 3 lingurițe de zahăr
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 3 plicuri întăritor pentru friscă
- Ciocolată rasă pentru decor
Mod de preparare:
Pregătirea Blatului:
Mixați 3 plicuri de praf de budincă de ciocolată, 1 plic de praf de budincă de vanilie, o cană de ulei, 3/4 cană de zahăr, 5 ouă și un plic de praf de copt timp de 10 minute. Puneți amestecul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200° C (încălzire sus și jos) timp de 15 minute.
Pregătirea Umpluturii de Cireșe:
Puneți un borcan mare de cireșe într-o oală, cu tot cu lichidul din borcan. Scoateți 5 linguri din acest lichid și amestecați cu 1 plic de praf de budincă de vanilie până devine neted. Aduceți cireșele la fierbere în oală, adăugați amestecul de budincă și aduceți din nou la fierbere, amestecând constant.
Asamblarea:
Scoateți blatul din cuptor și întindeți imediat cireșele fierbinți pe deasupra. Aceasta poate fi puțin dificil, deoarece amestecul de cireșe este greu de întins, dar trebuie să fie așa. Lăsați totul să se răcească complet.
Bateți 600 g de smântână pentru frisca cu 3 lingurițe de zahăr, 2 lingurițe de extract de vanilie și 3 plicuri de fixator pentru frisca până devine fermă. Întindeți uniform peste baza cu cireșe și presărați cu ciocolată rasă la final. Dați la frigider și serviți tăiat în bucăți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!