Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitura de casă Valurile Dunării – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 ouă
- 175 g zahăr
- 175 ml ulei
- 175 ml lapte
- 350 g făină
- 3 lingurițe praf de copt
- 1 lingură pudră de cacao
- 1 lingură lapte
- 1 pahar de cireșe scurse
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 pachet de praf de budincă de vanilie
- 400 ml lapte
- 2 linguri zahăr
- 250 g unt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 g ciocolată neagră
- 2 linguri Nutella
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Scoateți untul din frigider, tăiați-l bucăți și lăsați-l într-un bol, să ajungă la temperatura camerei.
Pregătirea Cremei:
Amestecați pudra de budincă cu 50 ml de lapte și zahărul până devine netedă și aduceți restul de lapte la fierbere. Încorporați pudra de budincă amestecată, aduceți din nou la fierbere și turnați imediat într-un bol.
Puneți folie alimentară direct pe budinca caldă pentru a nu se forma bule de aer între budincă și folie. Lăsați budinca să se răcească la temperatura camerei, nu o refrigerați!
Pregătirea Blatului:
Ungeți o tavă cu ulei și căptușiți-o cu hârtie de copt astfel încât hârtia să se potrivească bine. reîncălziți cuptorul la 180°C.
Bateți ouăle cu zahărul până devin groase și cremoase și turnați încet uleiul. Apoi amestecați făina și praful de copt și încorporați-le în crema de ouă alternativ cu laptele.
Răspândiți jumătate din aluat pe tavă. Amestecați aluatul rămas cu cacao și lapte și întindeți-l ușor deasupra. Răspândiți cireșele deasupra și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25 – 30 de minute.
Trageți hârtia de copt de pe tavă pe un grătar și lăsați blatul să se răcească.
Finalizarea Cremei:
Mixați untul (la temperatura camerei) până devine cremos. Scoateți folia de pe budinca răcită și acum încorporați budinca în unt, lingură cu lingură. Întindeți crema uniform peste blat. Dați din nou la rece.
Pregătirea Glazurii:
Topiți ciocolata neagră pe bain-marie, încorporați Nutella și uleiul. Întindeți glazura uniform peste tort și neteziți-o peste cremă folosind o spatulă sau un cuțit. Este cel mai bine să o lăsați să se întărească în frigider.
Savurați cu poftă! Poftă bună!