Rețetă pas cu pas, cu imagini – Pâinică gustoasă și sățioasă cu usturoi și brânză – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 300 g făină
- 7 g drojdie instant
- 15 g zahăr granulat
- 5 g sare
- 50 ml ulei de măsline
- 175 ml apă
- 10 ml ulei de floarea soarelui
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 3 căței de usturoi
- 10 g coriandru proaspăt
- 0.5 cub supă de pui
- 120 ml apă
- 25 g unt
- 3 g pudră de chili
- 3 g pudră de ceapă
- 1 g piper negru
- 1 g pudră de muștar
- 30 g făină
- 100 g cremă de brânză cu ierburi
- 100 g brânză rasă
Mod de preparare:
Combinați făina într-un bol cu drojdia, zahărul, sarea și uleiul de măsline. Amestecați până când se combină și adăugați apa. Amestecați/frământați timp de aproximativ 10 până la 12 minute. Aluatul este foarte lipicios, așa că adăugați 10 ml de ulei de floarea soarelui la final.
Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească într-un loc călduros timp de o oră sau până când și-a dublat dimensiunea.
Curățați și radeți usturoiul. Tocați fin coriandrul. Puneți supa de pui într-un bol și adăugați apă fierbinte. Amestecați până când se combină.
Topiți untul într-o cratiță. Adăugați usturoiul, coriandrul, pudra de chili, pudra de ceapă, piperul negru și pudra de muștar, amestecați și gătiți timp de aproximativ 2 minute.
Adăugați făina, gătiți timp de aproximativ 2 minute. Adăugați supa de pui lichidă, amestecând până devine moale. Adăugați crema de brânză cu ierburi și brânza rasă și amestecați totul până devine neted. Lăsați să se răcească complet.
Presărați puțină făină pe suprafața de lucru și întindeți aluatul într-o bucată rectangulară (aproximativ 45 pe 35 cm). Acoperiți jumătate din aluat cu umplutura de brânză și împăturiți-l închis.
Ungeți cu un amestec de unt topit și coriandru. Crestați (nu foarte adânc) și lăsați să crească timp de jumătate de oră.
Puneți-l într-un cuptor preîncălzit la 200℃ timp de aproximativ 25 până la 30 de minute.
Fiecare cuptor funcționează diferit, așa că supravegheați-l.
Acoperiți imediat cu un prosop când o scoateți din cuptor, astfel încât pâinea să rămână moale.
Savurați cu poftă! Poftă bună!