Rețetă pas cu pas, cu imagini – Croissante cu unt, moi și aerate – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
- 600 g făină
- 10 g drojdie instant
- 15 g zahăr granulat
- 7 g sare
- 1 ou
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 300 ml apă
- 15 ml ulei de floarea soarelui
- Umplutură: 150 g unt
- Decor: 1 ou
Mod de preparare:
Puneți făina într-un bol adânc și adăugați drojdia, zahărul și sarea. Faceți o gaură în centru și adăugați oul bătut, uleiul de floarea soarelui și apa.
Frământații toate ingredientele împreună timp de aproximativ 10 până la 15 minute, formând un aluat coeziv. Puneți cele 15 ml suplimentare de ulei de floarea soarelui într-un bol și adăugați aluatul.
Frământați-l din nou timp de un minut. Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească într-un loc călduros timp de o oră sau până când și-a dublat dimensiunea.
Împărțiți aluatul în 10 bucăți (± 100 g per bilă). Așezați aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată. Întindeți aluatul într-un cerc (aproximativ 20 cm). Ungeți aluatul cu unt. Repetați procesul din nou. Lăsați ultima bucată simplă (nu puneți nimic pe ea).
Întindeți aluatul într-o bucată de ± 48 cm și tăiați în felii frumoase și egale, ca la pizza. Rulați felia de pizza spre interior până când formează un croissant.
Puneți rulourile cu unt pe o tavă de copt căptușită cu hârtie de copt și dați-le ușor forma de semilună. Lăsați să crească timp de jumătate de oră sau până când își dublează dimensiunea.
Ungeți rulourile cu puțin gălbenuș de ou după care dați tava la cuptorul preîncălzit la 200 ℃ timp de aproximativ 12 până la 15 minute sau până când rulourile capătă o culoare frumoasă de maro auriu.
Acoperiți cu unt cu un prosop imediat ce le scoateți din cuptor.
Savurați cu poftă! Poftă bună!