Rețetă pas cu pas, cu imagini – Clătite marocane pufoase și aerate – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 350 g griș
- 75 g făină
- 16 g praf de copt
- 9 g drojdie instant
- 10 g zahăr granulat
- 4 g sare
- 700 ml apă călduță
Mod de preparare:
Puneți semolina, făina, praful de copt, drojdia, zahărul și sarea într-un bol adânc. Amestecați totul bine împreună.
Puneți apa într-un blender. Adăugați ingredientele uscate. Amestecați bine până devine neted (30 de secunde până la un minut). Lăsați să crească timp de 15 minute într-un loc călduros.
Folosiți o tigaie antiaderentă. Umpleți polonicul cu aluat (55 g per clătită). Turnați încet aluatul în centrul tigăii, asigurându-vă că aluatul este distribuit uniform în tigaie.
Prăjiți baghrirul la foc mediu (poate fi și puțin mai scăzut, dar nu mai mare). Veți vedea cum apar tot felul de bule de aer. Aceste bule de aer se sparg, creând găuri. Coaceți baghrirul timp de un minut sau până când suprafața nu mai este lucioasă și este uscată.
Nu întoarceți deloc baghrirul, se prăjește doar pe o parte. Puneți-l pe un prosop de bucătărie curat. Spălați din nou și din nou fundul tigăii cu apă rece, pentru a asigura un rezultat la fel de frumos la fiecare clătită: o tigaie rece este importantă! Repetați procesul până când aluatul este epuizat.
Acoperiți baghrirul cu un prosop. Serviți clătitele marocane cu puțină miere, unt (friscă), ulei de măsline, cremă de brânză, zahăr (pudră), Nutella, gem sau amestecați mierea cu puțin unt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!