Ingrediente Blat pentru 3 Foi:
- 3 ouă
- 200g zahăr
- un praf sare
- 125ml ulei floarea soarelui
- 30ml esență vanilie
- 175ml smântână grasă
- colorant roșu (cât e recomandat pe cutie), noi am pus câte puțin, până a ieșit culoarea roșie
- 210g făină
- 10g cacao
- 1 plic praf de copt
- 7ml oțet
Ingrediente Cremă:
- 250g mascarpone
- 50g zahăr
- 30ml esență vanilie
- 4 plicuri întăritor frișcă
- 700ml smântână lichidă
Preparare Blat pentru 3 Foi:
Într-un bol mare adaugă ouăle, zahărul, sarea și mixează până capătă o culoare deschisă.
Adaugă uleiul, vanilia și mixează. Adaugă smântâna, colorantul și mixează 30 de secunde.
Cerne făina și cacaoa peste. Mixează până devine cremos și fin. Adaugă praful de copt stins cu puțin oțet, peste compoziție și amestecă bine. Toarnă și nivelează 1/3 din compoziție în tavă.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 25 de minute, sau până trece testul scobitorii. Procedează la fel și cu celelalte 2 blaturi. Lasă foile la răcit.
Preparare Cremă:
Într-un bol mare adaugă peste mascarpone, zahărul, esența de vanilie și întăritorul pentru frișcă. Mixează 1 minut, adaugă smântâna lichidă și mixează până se întărește. Pune deoparte 3-4 linguri pline din cremă, pentru decor. Lasă la frigider, până se răcesc foile.
Asamblare:
Așază primul blat pe platou. Întinde și nivelează 1/3 din cremă, pe toată suprafața blatului.
Așază blatul 2. Întinde și nivelează 2/3 din cremă, pe toată suprafața blatului. Așază blatul 3. Întinde și nivelează 3/3 din cremă, pe toată suprafața blatului, inclusiv pe margini. Lasă la frigider minim 4 ore, sau cel mai bine, peste noapte.
Decor: Noi am decorat cu firimituri din blat (opțional), decorează cu crema pusă deoparte, bucăți de ciocolată albă și fructe de pădure, sau orice fructe dorești.
Savurați cu poftă! Poftă bună!