Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250g mascarpone
- 24g întăritor frișcă
- 1 plic zahăr vanilinat
- 50g zahăr
- 750ml smântână de gătit
Ingrediente necesare pentru compoziția de biscuiți:
- 240g biscuiți cu cocos
- 30-50g nucă de cocos
- 350g cremă pusă deoparte
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250g din cremă (nu cele 350g)
- 150g bomboane Raffaello tăiate bucăți
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 30ml smântână de gătit
- 60g ciocolată albă
Ingrediente necesare pentru decor:
- nucă de cocos
- Raffaello
Mod de preparare:
Pentru cremă: Într-un bol mare, peste mascarpone, adaugă zahărul, zahărul vanilinat și întăritorul pentru frișcă. Mixează 30 de secunde. Adaugă smântâna lichidă și mixează până se întărește. Pune deoparte într-un bol, 350g din cremă, pentru compoziția de biscuiți și în alt bol, 250g pentru umplutură.
Păstrează la frigider până le folosești.
Pentru compoziția de biscuiți: Sfărâmă biscuiții cu cocos (grosier). Adaugă nucă de cocos și cele 350g de cremă pusă deoparte. Amestecă bine.
Așază și nivelează compoziția de biscuiți pe o tavă acoperită cu foaie de copt și folie de plastic deasupra. Așază o foaie de copt deasupra compoziției și începe să presezi până întinzi compoziția pe toată suprafața tăvii, sau te poți folosi de un sucitor.
Ia foaia de copt și acoperă compoziția cu folie de plastic. Lasă la frigider, pentru a fi mai ușor de rulat mai târziu.
Asamblare: Scoate compoziția de biscuiți de la frigider. Întinde 250g din cremă pe toată suprafața compoziției de biscuiți, păstrând restul din cremă pentru finisare și decor.
Împrăștie bucățile de Raffaello peste cremă, pe toată suprafața tăvii. Rulează strâns întreaga compoziție pe lungime. Înfașoară rulada în folie plastic și lasă la frigider la întărit peste noapte.
Pentru glazură: Într-o tigaie la foc mic, omogenizează ciocolata albă și smântâna lichidă, până se topește ciocolata. Ia de pe foc și lasă la răcit.
Finisare:
A doua zi, scoate rulada din frigider și întinde puțină cremă pe toată suprafața ruladei. Toarnă glazura rece pe toată suprafața ruladei. Decorează cu restul de cremă pe mijlocul ruladei de la un capăt la celălalt.
Decorează apoi cu jumătăți de Raffaello, ciocolată neagră, alune și biscuiți sfărâmați. Lasă la frigider 30 de minute – 1 oră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!