Ingrediente Blat:
- 150g biscuiți cu cocos
- 100g unt topit
- 30ml esență vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilinat
- 1 lingură esență rom (10ml)
Ingrediente Umplutură:
- 250g ciocolată albă
- 1 plic zahăr vanilinat
- 200ml smântână lichidă
- 100g nucă de cocos
Decor:
- 200g zmeură
- zahăr pudră
Preparare Blat:
Într-un bol mare sfărâmă biscuiții cu cocos. Adaugă untul topit, vanilia, romul și amestecă bine. Întinde această compoziție pe toată suprafața tăvii, inclusiv pe pereții tăvii. Lasă la frigider 30-60 minute, sau până când se răcește crema.
Preparare Cremă:
Într-o tigaie, la foc mic, adaugă ciocolata albă, zahărul vanilinat și smântâna lichidă. Amestecă până se topește ciocolata. Închide focul și adaugă cocosul. Amestecă bine și lasă la răcit.
După ce s-a răcit, toarnă și nivelează crema în tavă, peste blat. Așază zmeura pe toată suprafața tăvii, peste cremă. Presează ușor și lasă la frigider peste noapte.
Finisare: A doua zi, decorează cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!