Rețetă explicată pas cu pas – Tort Medovik cu miere, cremă de smântână și nucă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat (foi):
- 100 g unt topit
- 150 g zahăr
- 150 g miere
- 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu
- 2 ouă
- 550 g făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 800 g smântână 30%
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură esență de vanilie
- 120-150 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru decor:
- 20 g nuci
Mod de preparare:
Pentru aluat: Într-un bol mare adaugă untul topit, zahărul și mierea. Omogenizează cu lingura de lemn. Adaugă bicarbonatul de sodiu și amestecă până când compoziția se va deschide la culoare. Adaugă ouăle și omogenizează.
Cerne făina treptat și amestecă până devine dificil a amesteca cu lingura. Prăfuiește masa cu făină și pune aluatul pe masă. Frământă-l 5-10 min. Întinde aluatul într-un cilindru și taie-l în 10 bucăți egale, formând biluțe a câte 100 g fiecare. Păstrează-le acoperite cu folie de plastic pentru a nu se usca.
Întinde fiecare bilă într-o foaie subțire pe foaie de copt. Taie cu un cuțit împrejurul unui cerc de la tava de copt. Înțeapă aluatul cu o furculiță. Transferă foaia pe o tavă și las-o la copt la cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 3-4 min.
Procedează la fel cu fiecare bilă de aluat și lasă-le la răcit complet. Sfărâmă resturile de aluat.
Pentru cremă: Mixează smântâna 1 min. Adaugă zahărul, zeama de lămâie și vanilia; omogenizează cu mixerul până se va întări crema.
Asamblare:
Așază 3-4 fâșii foi de copt pe marginile platoului. În mijloc adaugă o lingură de cremă pe care o întinzi puțin. Adaugă prima foaie, apoi 1 lingură de cremă. Întinde crema și așază a doua foaie. Procedează la fel cu toate foile.
La sfârșit, acoperă tortul complet cu crema rămasă. Peste cremă, adaugă firimiturile de blat pe toată suprafața. Lasă la frigider peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!