Rețetă explicată pas cu pas – Tort fără coacere cu ciocolată albă și cocos – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 175 g biscuiți simpli
- 150 g unt topit
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 55 g amidon
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g ciocolată albă
- 50 g nucă de cocos
- 250 g mascarpone
Ingrediente necesare pentru glazura de ciocolată albă:
- 50 ml smântână lichidă
- 125 g ciocolată albă
Pentru decor: căpșuni, Raffaello, petale de trandafir (poate găsești ceai)
Mod de preparare:
Strivește biscuiții și adaugă untul, amestecă și formează blatul în tavă, pe toată suprafața + 2 cm pe pereți. Lasă la frigider până prepari crema.
Într-o oală, la foc mic, adaugă laptele, amidonul, zahărul și zahărul vanilat. Amestecă în continuu până se îngroașă. Când s-a îngroșat, adaugă ciocolata albă și amestecă până se topește.
Adaugă apoi cocosul și amestecă. Adaugă mascarpone și amestecă. Ia de pe foc și lasă la răcit până devine caldă.
Pentru glazură: Într-o tigaie, la foc mic, adaugă smântâna lichidă și ciocolata albă. Omogenizează până se topește ciocolata. Ia de pe foc și pune deoparte.
Asamblare:
Toarnă și nivelează crema de cocos peste blat, în tavă. Toarnă și nivelează glazura deasupra.
Lasă la frigider 4-5h. Decorează cu căpșuni și Raffaello.
Savurați cu poftă! Poftă bună!