Rețetă explicată pas cu pas – Rulouri cu nucă și scorțișoară – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 160 ml lapte
- 30 g zahăr
- 4 g drojdie proaspătă
- 1 ou
- 300 g făină
- jumătate linguriță sare
- 40 g unt la temp. camerei
- 50 g unt pt ungerea aluatului la temp. camerei
Ingrediente necesare pentru umlutură:
- 80 g zahăr brun
- 1 linguriță scorțișoară
- un praf sare
- 30 g nuci coapte mărunțite
Ingrediente necesare pentru glazura de cremă de brânză:
- 150 g cremă de brânză
- 30 g zahăr pudră
- 2-3 linguri lapte
- 2 linguri esență de vanilie
- 30 g nuci coapte mărunțite
Mod de preparare:
Pentru aluat: Într-un bol mare adaugă laptele, zahărul, drojdia, oul și amestecă. Adaugă făina și sarea și amestecă cu o spatulă, până obții un aluat lipicios. Acoperă cu o folie de plastic și lasă 30 min la odihnit.
După cele 30 min adaugă untul și incorporează-l în aluat, frământând 5-10 min. La final formează o bilă pe care o vei unge cu puțin ulei, la fel și bolul. Acoperă și lasă la crescut până-și dublează cantitatea (1h).
Pentru umplutură: Într-un bol adaugă zahărul, scorțișoara, sarea și nucile. Amestecă și lasă deoparte.
După 1h pune aluatul pe blat și întinde-l într-o foaie dreptunghiulară de 30×40 cm. Întinde 50 g de unt pe toată suprafața aluatului. Presară compoziția de zahăr și scorțișoară pe toată suprafața foii de aluat. Presează puțin cu o spatulă.
Rulează foaia de aluat, dintr-un capăt în altul. Închide aluatul ușor, cu mâna, pentru a-l sigila.
Taie în 9 părți egale cu ață dentară. Așază bucățile în tavă și mai lasă-le la odihnit 40-60 min.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 170°C/ între treptele 2 (165°C) și 3 (185°C), timp de 22-25 min.
Pentru glazură: Amestecă cu un tel crema de brânză, până devine cremoasă și fină. Adaugă zahărul pudră și amestecă. Adaugă laptele, esența de vanilie și amestecă. Întinde glazura pe cinnamon rolls cât încă sunt calde. Presară nuci coapte deasupra.
Savurați cu poftă! Poftă bună!