Rețetă pas cu pas – Prăjitură la tavă cu foi fragede și umplutură delicioasă de mere – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru foi:
- 2 gălbenușuri
- o linguriță bicarbonat stins cu puțin oțet
- 2 linguri zahăr vanilinat
- 100 gr unt (temperatura camerei)
- 250 gr făină
- 80 ml lapte
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- coajă rasă lămâie
- 2 kg mere (cântărite înainte de curățare)
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură esență de rom
- 1 lingură vanilie
- o linguriță scorțișoară
- 50 g unt
- 2-3 linguri griș
Mod de preparare:
Pentru umplutură: Spală, curăță și dă merele pe răzătoarea cu ochiuri mari. În 50g de unt, gătește merele și restul de ingrediente pentru umplutură până se evaporă zeama: coajă rasă lămâie, 3 linguri zahăr, 1 linguriță esență de rom, 1 linguriță vanilie, o linguriță scorțișoară; lasă la răcit.
Pentru aluat: Amestecă untul, gălbenușurile, zahărul, vanilia, făina cernută și bicarbonatul stins cu o linguriță oțet. Adaugă laptele rece puțin câte puțin. Aluatul trebuie să fie elastic, bun de întins foi, ușor de modelat.
Acoperă cu folie și pune la frigider cât pregătești umplutura.
Asamblare prăjitură:
Pregătește tava (22/25) și unge-o cu unt. Scoate aluatul de la rece și împarte-l în 2 și întinde 2 foi. Așază în tava prima foaie și înțeapă cu furculița. Pune umplutura de mere și întinde-o.
Pune a doua foaie și înțeapă cu furculița. La cuptorul preîncălzit, lasă la copt la 185 grade Celsius/ treapta 3, până ce prăjitura începe să prindă ușor culoare (noi am lăsat-o vreo 25 minute sau mai puțin). Decorează cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!