Rețetă explicată pas cu pas – Fursecuri de casă cu fulgi de ciocolată – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 100 g unt topit
- 165 g zahăr brun
- 2 ouă mărime L
- 230 g făină + 50 g
- 1 plic praf de copt
- 100 g-150 g ciocolată neagră 70%
- aprox. 10 lingurițe Nutella
Mod de preparare:
Pe o fâșie de foaie de copt sau o farfurie, adaugă câte o bilă de Nutella și lasă-le la congelator.
Într-un bol mare, adaugă untul topit și zahărul brun. Amestecă cu un tel până se topește o parte din zahăr. Adaugă ouăle și amestecă.
Cerne făina, praful de copt și amestecă până obții un aluat ușor umed. Adaugă ciocolata tăiată în bucăți mai mici și amestecă. Lasă la frigider 1h.
Începe să formezi bilele în mijlocul cărora vei adăuga Nutella de la congelator. Acoperă cu aluat, formând o bilă cu ciocolată în interior. Pune bilele pe o tavă de cuptor.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 170°C/ între treptele 2 (165°C) și 3 (185°C), timp de 20-25 min, sau până se rumenesc ușor (depinde și de mărimea lor).
Savurați cu poftă! Poftă bună!