Rețetă explicată pas cu pas – Colțunași de casă cu brânză de vaci – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 ouă
- 100 ml apă
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță sare
- 450 g făină
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci
- 40 g zahăr
- 2 ouă
- un praf de sare
- 1 lingură esență vanilie
Ingrediente necesare pentru servit:
- puțin unt, zahăr brun, smântână, nuci coapte tăiate grosier
Mod de preparare:
Pentru aluat: Într-un bol mare adaugă ouăle, apa, uleiul și sarea. Amestecă bine cu o furculiță. În bolul cu făină, fă o adâncitură în mijloc și adaugă compoziția de ouă.
Începe să amesteci cu o furculiță, aducând făina de pe margini spre interior. Când îți va fi greu să mai amesteci cu furculița, pune aluatul pe blat și începe să frămânți 8-10 min. La sfârșit formează o bilă și învelește-o cu folie de plastic. Lasă la odihnit 10 min.
Pentru umplutură: În bolul cu brânză adaugă ouăle, sarea și vanilia. Amestecă bine și lasă deoparte.
Pudrează blatul cu făină și împarte aluatul în 4. Întinde fiecare bilă în câte o foaie subțire a câte 2 mm grosime. Taie fiecare foaie pătrățele. Pune câte o lingură de umplutură pe fiecare pătrat și unește colțurile opuse. Presează marginile cu o furculiță.
În apa care a început să fiarbă adaugă puțină sare și pune câțiva colțunași la fiert. Mai amestecă uneori cu o lingură, ușor, pentru a nu se lipi. Lasă la fiert până se ridică la suprafață.
Decorează cu zahăr brun, smântână și nuci.
Savurați cu poftă! Poftă bună!