Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură de casă „Vis”, simplă și rapidă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru “blat”:
- 300 ml lapte
- 300-400 g pișcoturi
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor frișcă
- 3 linguri Nutella (170 g)
Ingrediente necesare glazură:
- 200 g zahăr
- 50 g unt
- 100 ml frișcă lichidă (fierbinte)
- 1 lingură nucă coaptă/alune coapte
Mod de preparare:
Pentru cremă: Într-un bol mare adaugă frișca lichidă și întăritorul pentru frișcă. Mixează până se întărește. Adaugă Nutella și omogenizează cu mixerul.
Pentru glazură: Într-o cratiță la foc mic topește zahărul, amestecând în continuu pentru a nu se arde. Adaugă untul atunci când zahărul este complet topit. Amestecă până se topește și untul.
Adaugă smântâna lichidă în timp ce amesteci încă 2-3 minute. Ia de pe foc și lasă la răcit.
Asamblare:
Înmoaie fiecare pișcot în lapte și așază-le pe rând, în tava tapetată cu folie de plastic.
- Strat de pișcoturi + 1/3 din cremă.
- Strat de pișcoturi + a doua treime din cremă.
- Strat de pișcoturi + crema rămasă.
Adaugă glazura și presară nuci/alune.
Savurați cu poftă! Poftă bună!