Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cu foi de cacao și cremă de ciocolată albă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru 4 foi de blat:
- 650 g făină
- un praf de sare
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 20 g cacao
- 1 plic amoniu
- 3 ouă
- 100 ml lapte
- 70 ml ulei
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 100 g amidon
- 750 ml lapte
- 150 g ciocolată albă
- 150 g unt temp. camerei
Ingrediente necesare pentru decor:
- 50 g ciocolată rasă 50%
Mod de preparare:
Pentru foi: Într-un bol mare adaugă toate ingredientele (făină, sare, zahăr, zahăr vanilinat, cacao, amoniu, ouă, lapte și ulei). Frământă cu mâna, până obții un aluat tare. Pudrează blatul cu puțină făină. Scoate aluatul din bol și mai frământă-l pe blat 2-3 minute.
Împarte aluatul în 4 părți egale (250 g fiecare). Întinde fiecare bucată de aluat în foi de dimensiunea unei tăvi de 20x30cm. Înțeapă fiecare foaie de aluat cu o furculiță pe toată suprafața. Lasă la copt fiecare foaie în cuptorul preîncălzit la 180°C/treapta 3, timp de 7 minute (eu am lăsat 5 minute la fiecare).
Pentru cremă: Într-o cratiță, adaugă ouăle, zahărul, zahărul vanilinat, amidonul și puțin lapte; omogenizează cu telul. Adaugă și restul de lapte în timp ce amesteci.
Lasă la fiert la foc mic, amestecând în continuu până se îngroașă. Ia de pe foc, adaugă ciocolata și amestecă până se topește. Adaugă untul și amestecă până se topește. Întinde crema caldă peste foi.
Asamblare:
Întinde și nivelează 1/4 din cremă pe primul blat. Așază al 2-lea blat peste cremă. Întinde și nivelează 2/4 din cremă. Așază al 3-lea blat peste cremă. Întinde și nivelează 3/4 din cremă.
Așază și al 4-lea blat peste cremă. Întinde și nivelează 4/4 din cremă. Decorează cu ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!