Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tort de ciocolată cremos și delicios – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 6 ouă
- 165 g zahăr
- 130 g făină
- 40 g cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g smântână 20%
- 100 g zahăr pudră
- 300 g mascarpone
- 40 g cacao
Ingrediente necesare pentru topping:
- 30 g ciocolată neagră
- firimituri de la marginile de blat tăiate
Mod de preparare:
Prentru aluat: Separă gălbenușurile de albușuri. Adaugă albușurilor puțină sare și mixează până devin spumă, adăugând și zahărul treptat. Adaugă gălbenușurile și mixează până ce devine cremos.
Combină pudra de cacao și făina și cerne-le peste compoziția de ouă în 2 ture. Amestecă ușor cu o spatulă de jos în sus. Pune într-o tavă de 40/29cm și lasă la copt 15 minute la 180 grade/ treapta 3.
Pentru cremă: Amestecă toate ingredientele pentru 2-3 minute.
Pentru topping: Amestecă ingredientele până ce devine cremă fină.
Asamblare:
Taie marginile blatului. Taie blatul în 2, apoi taie cele 2 bucăți în 2 din profil pe orizontală (pe grosime). Trebuie să ai 4 blaturi egale.
Blat + Cremă + Blat + Cremă + Blat + Cremă + blat + cremă pe toată suprafața. Am presărat restul de blat tăiat sfărâmat + ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!