Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cu blat pufos și cremă de cafea – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 7 albușuri
- 7 gălbenușuri
- 7 linguri făină (160 g)
- 7 linguri zahăr (120 g)
- 60 g nucă coaptă tocată
- 1 sticluță esență vanilie (40 ml)
- 3 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 8 linguri făină (120 g)
- 200 g zahăr (eu am pus 150 g)
- 150 ml cafea
- 700 ml lapte
- 200 g unt la temp. camerei
Mod de preparare:
Separă albușurile de gălbenușuri. Mixează spumă albușurile și sarea. Adaugă treptat zahărul în timp ce mixezi, până va avea consistența unei bezele lucioase. Adaugă gălbenușurile în timp ce mixezi.
Adaugă uleiul, vanilia și mixează. Cerne făina, adaugă praful de copt și nuca. Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus. Toarnă și nivelează în tava. La cuptorul preîncălzit la 170°C/ între treptele 2 și 3, lasă la copt timp de 30 min.
Pentru cremă:
La foc mic, într-o cratiță, adaugă făina, zahărul, cafeaua și amestecă cu un tel. Adaugă laptele și amestecă în continuu până se îngroașă. Lasă 5-10 min la răcit, adaugă untul și amestecă.
Asamblare:
Foaie + întinde jumătate din cremă + foaie + întinde restul de cremă. Decorează cu ciocolată rasă. Lasă minim 5 ore la frigider, ori peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!