Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cu cremă de cacao, frișcă și mascarpone – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 400 g zahăr
- 200 ml lapte
- 120 ml ulei
- 200 ml cafea/ ness rece
- zeamă de la jumătate de lămâie
- un plic zahăr vanilat
- 320 g făină
- 100 g cacao neagră
- puțină sare
- o linguriță praf de copt
- o linguriță bicarbonat
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 80 g cacao
- o lingură ness
- 4 linguri miere/ zahăr pudră
- 500 ml frișcă lichidă indulcită rece
- întăritor pentru frișcă
Mod de preparare:
Blat: Într-un bol mare, mixăm ouăle și zahărul 3-4 minute. Adăugăm laptele, uleiul, cafeaua, zeama de lămâie și zahărul vanilinat, după care momogenizăm.
Adăugăm făina, cacao, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu combinate anterior.
Omogenizăm cu un tel să nu fie cocoloașe. Turnăm compoziția în tava și lăsăm la copt 38 minute la 175°C. Lăsăm la răcit, apoi tăiem blatul în 2.
Cremă: Într-un bol adăugăm mascarpone, zahărul pudră, ness-ul și cacao. Omogenizăm, adăugăm frișca lichidă și întăritorul pentru frișcă. Mixăm la viteză mică inițial, după care la viteză mare, până se întărește frișca și devine pufoasă.
Asamblare:
Peste prima 1/2 de blat, nivelăm jumătate de cremă. Așezăm deasupra a doua 1/2 din blat și procedăm la fel. La final, putem decora după propriile gusturi și lăsăm la frigider 5-6 ore sau peste noapte.
Notițe
- Folosim o tavă cu dimensiunile 20×30 cm
- Preîncălzim cuptorul la 175°C
Savurați cu poftă! Poftă bună!