Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură de casă delicioasă și aromată, cu iaurt și lămâie – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- puțină sare
- 100 g ulei
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 150 g iaurt grecesc
- zeama de la o lămâie (și o linguriță coajă, dacă găsiți lămâi netratate)
- coajă rasă
- zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru cremă de iaurt:
- 270 ml iaurt grecesc
- 50 g zahăr
- un plic zahăr vanilinat
- 2 linguri griș
- zeama de la jumătate de lămâie
- 2 ouă
Ingrediente necesare pentru firimituri crocante:
- 70 g făină
- 50 g zahăr
- 50 g unt
Mod de preparare:
Crema de Iaurt: Într-un bol, adaugă toate ingredientele. Omogenizează cu un tel și lasă deoparte.
Blat: Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un bol, adaugă făina, bicarbonatul, sarea și praful de copt și omogenizează. În alt bol, amestecă cu un tel zahărul și uleiul 1 minut. Adaugă ouăle și amestecă energic.
Adaugă iaurtul și omogenizează. Adaugă treptat făina în timp ce amesteci pentru a nu se forma cocoloașe. Toarnă compoziția în tava și nivelează. Lasă la copt 12 minute.
Firimituri: Într-un vas, adaugă untul rece, făina și zahărul. Amestecă cu mâna până devine compoziția firimituri. Lasă la congelator 12 minute, până se coace blatul (în cele 12 minute).
După cele 12 minute, scoate tava și adaugă lingură cu lingură crema de iaurt peste blat și presară firimiturile reci. Reintrodu tava la cuptor. Lasă la copt 33 minute.
Prăjitura trebuie coaptă aprox. 45 minute, până când partea superioară începe să prindă culoare (nu să se rumenească). Lasă la răcit. Pudrează cu zahăr.
Savurați cu poftă! Poftă bună!