Rețetă explicată pas cu pas – Plăcintă întinsă cu vișine și brânză dulce – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
-
-
- 600 ml apă
- 1 linguriță sare
- 3 linguri oțet 9 grade
- 900 g făină
- 200-250 ml ulei
-
Ingrediente necesare pentru umplutură:
-
-
- 1 kg brânză dulce de vaca
- 200 g zahăr
- 50 g griș
- coaja rasă de la o lămâie
- 2 linguri esență vanilie
- 500 g vișine
- 4 linguri griș
- Zahăr pudră
-
Mod de preparare :
Aluat: Într-un bol, cernem făina și facem o gaură în mijloc. Adăugăm apa, sarea și oțetul.
Frământăm până devine moale și elastic fără a se prinde foarte tare de mâna. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm la odihnit 30 min.
Împărțim aluatul în 4 și formăm 4 bile. Turnăm tot uleiul într-o tavă rotundă. Adăugăm bilele de aluat, le ungem bine cu uleiul din tavă și lăsăm la odihnit 30 de minute.
Cremă de Brânză: Într-un bol, adăugăm brânza, zahărul, grișul, coaja de lămâie și vanilia; amestecăm și lăsăm deoparte.
Asamblare:
Preîncălzim cuptorul. Pe blatul uns cu ulei, întindem câte o bilă presând ușor din centru spre exterior. Tragem marginile astfel încât să formăm un dreptunghi de 70×50 cm.
Întindem 1/4 din brânză și 1/4 din vișine și o lingură de griș peste vișine, la baza de jos a aluatului. Lăsăm marginea liberă pentru a o rula peste la sfârșit. Ungem toată suprafața aluatului cu ulei și rulăm aducând marginea de jos peste brânza apoi rostogolim.
Nu rulăm foarte strâns, ci mai lejer. Adăugăm ruloul în tavă și îl rulăm într-o spirală puțin desfăcută. Îl ungem cu ulei. Procedăm la fel și cu restul bilelor.
Lăsăm la copt la 200°C timp de între 45 și 60 de minute, până se rumenesc. Pudrăm cu zahăr.
Savurați cu poftă! Poftă bună!