Rețetă explicată pas cu pas – Negresă cu cocos și vișine, rețetă ușoară și delicioasă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru compoziție de cocos:
- 200 g lapte condensat îndulcit
- 2 ouă
- 150 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru compoziție de cacao:
- 330 g zahăr
- 150 g unt 80%
- 1 linguriță esență de vanilie
- 3 ouă medii întregi
- 120 g făină
- 70 g cacao
- 1 praf de sare
- 150 g vișine proaspete sau congelate fără sâmburi
Mod de preparare:
Pune vișinele la scurs.
Într-un bol, adaugă laptele condensat, ouăle și fulgii de cocos. Omogenizează cu un tel și lasă deoparte.
Într-un bol, adaugă zahărul, sarea, vanilia, și untul topit. Mixează 8-10 minute. Adaugă ouăle, mixând după fiecare până devine cremă și se deschide la culoare. Cerne făina și cacaoa.
Amestecă ușor, de jos în sus, cu o spatulă.
Asamblare:
Toarnă și nivelează în tava, jumătate din compoziția de cacao. Toarnă și nivelează peste, compoziția de cocos. Adaugă vișinele.
Toarnă și nivelează deasupra restul de compoziție de cacao. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3 pentru 30 minute. Lasă la răcit (aprox. 1 oră) după care servește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!