Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură cu nucă și cremă de vanilie, făcută cu lingura – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 albușuri
- 6 linguri zahăr (100 g)
- 2 linguri făină (60 g)
- un praf sare
- 1 plic praf de copt
- 10 linguri nucă măcinată (140 g)
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 5 linguri amidon (80 g)
- 8 linguri zahăr (100 g)
- 3 linguri esență de vanilie (25 g)
- 600 ml lapte
- 100 g unt la temp. camerei
Decor: 3 linguri nucă, nucă de cocos, ciocolată neagră, orice vrei
Mod de preparare:
Pentru blat:
Separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol mare, mixează spumă albușurile. Adaugă treptat zahărul și mixează până capătă consistența unei bezele lucioase. Cerne făina peste spumă, adaugă sarea, praful de copt și nucă.
Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus. Toarnă și nivelează în tavă. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 30min sau până trece testul scobitorii. Lasă la răcit.
Pentru cremă:
Într-o cratiță, la foc mic, adaugă gălbenușurile, amidonul, zahărul și laptele. Amestecă în continuu cu un tel, până se îngroașă. Ia de pe foc și adaugă esența de vanilie și untul. Omogenizează.
Asamblare:
Întinde crema peste blat. Lasă la frigider cel puțin 2h. Decorează cu nucă și ciocolată albă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!