Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitura Cappuccino făcută cu lingura – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 albușuri
- un praf sare
- 5 linguri zahăr (90 g)
- 1 plic zahăr vanilinat
- 2 linguri ulei (20 g)
- 1 plic praf de copt
- 5 linguri făină (100 g)
- 5 linguri nucă măruntită (70 g)
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 10 linguri zahăr (180 g)
- 5 linguri amidon
- 5 gălbenușuri
- 600 ml lapte
- 3 plicuri cappuccino
- 150 g unt la temp. camerei
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 50 ml frișcă lichidă fierbinte
- 80 g ciocolată neagră 50%
Ingrediente necesare pentru stratul de biscuiți:
- 18 biscuiți simpli
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Pentru blat:
Separă albușurile de gălbenușuri. Mixează spumă albușurile și sarea. Treptat, adaugă zahărul și zahărul vanilinat în timp de mixezi. Mixează până când spuma va deveni lucioasă și va căpăta consistența bezelei.
Adaugă uleiul și mixează 1 minut. Adaugă praful de copt, cerne făina deasupra și adaugă nucă. Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus. Toarnă și nivelează compoziția în tava. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 35 minute. Lasă la răcit.
Pentru cremă:
Într-o cratiță, la foc mic, adaugă zahărul, amidonul, gălbenușurile și adaugă laptele treptat, în timp ce amesteci cu telul. Amestecă până se îngroașă. Ia de pe foc, adaugă untul și amestecă până se topește.
Adaugă plicurile de cappuccino, amestecă 2-3 minute, după care omogenizează și cu mixerul 2-3 minute, pentru o textură mai fină.
Pentru glazură:
Adaugă peste ciocolată frișca lichidă fierbinte. Omogenizează și lasă la răcit.
Asamblare:
În aceeași tavă în care ai copt blatul, întinde toată crema peste blat. Întinde un strat de biscuiți înmuiati în lapte. Întinde glazura peste stratul de biscuiți. Lasă la frigider 5-6h, sau, cel mai bine, peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!