La Cafea
marți, noiembrie 28, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitura Cappuccino – Prăjitură de casă făcută cu lingura – Rețetă foarte simplă, foarte delicioasă

Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitura Cappuccino făcută cu lingura – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 5 albușuri
  • un praf sare
  • 5 linguri zahăr (90 g)
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 2 linguri ulei (20 g)
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri făină (100 g)
  • 5 linguri nucă măruntită (70 g)

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 10 linguri zahăr (180 g)
  • 5 linguri amidon
  • 5 gălbenușuri
  • 600 ml lapte
  • 3 plicuri cappuccino
  • 150 g unt la temp. camerei

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 50 ml frișcă lichidă fierbinte
  • 80 g ciocolată neagră 50%

Ingrediente necesare pentru stratul de biscuiți:

  • 18 biscuiți simpli
  • 100 ml lapte

Mod de preparare:

Pentru blat:

Separă albușurile de gălbenușuri. Mixează spumă albușurile și sarea. Treptat, adaugă zahărul și zahărul vanilinat în timp de mixezi. Mixează până când spuma va deveni lucioasă și va căpăta consistența bezelei.

Adaugă uleiul și mixează 1 minut. Adaugă praful de copt, cerne făina deasupra și adaugă nucă. Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus. Toarnă și nivelează compoziția în tava. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 35 minute. Lasă la răcit.

Pentru cremă:

Într-o cratiță, la foc mic, adaugă zahărul, amidonul, gălbenușurile și adaugă laptele treptat, în timp ce amesteci cu telul. Amestecă până se îngroașă. Ia de pe foc, adaugă untul și amestecă până se topește.

Adaugă plicurile de cappuccino, amestecă 2-3 minute, după care omogenizează și cu mixerul 2-3 minute, pentru o textură mai fină.

Pentru glazură:

Adaugă peste ciocolată frișca lichidă fierbinte. Omogenizează și lasă la răcit.

Asamblare:

În aceeași tavă în care ai copt blatul, întinde toată crema peste blat. Întinde un strat de biscuiți înmuiati în lapte. Întinde glazura peste stratul de biscuiți. Lasă la frigider 5-6h, sau, cel mai bine, peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Prăjitură de casă la tavă – Rețetă de nota 10 – Prăjitură cu cremă de cacao, frișcă și mascarpone

Noutăți

Prăjitură de casă cu iaurt și lămâie – Delicioasă și aromată – Pur și simplu se topește în gură

Noutăți

Plăcintă de casă cu afine și iaurt – Rețetă simplă, cu foi din comerț – Nimeni nu refuză încă o bucățică

Noutăți

Negresă cu cocos și vișine – Se prepară foarte ușor și este foarte delicioasă – O să vă placă mult

Noutăți

Plăcintă întinsă cu vișine și brânză dulce – O bunătate de care nu te mai saturi

Noutăți

Prăjitură de casă cu fructe – Cremoasă și delicioasă – Prăjitură cu cremă de portocale, banane și biscuiți

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Prăjitură de casă la tavă – Rețetă de nota 10 – Prăjitură cu cremă de cacao, frișcă și mascarpone

Noutăți

Prăjitură de casă cu iaurt și lămâie – Delicioasă și aromată – Pur și simplu se topește în gură

Noutăți

Plăcintă de casă cu afine și iaurt – Rețetă simplă, cu foi din comerț – Nimeni nu refuză încă o bucățică

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate