Rețetă explicată pas cu pas – Chifteluțe gustoase și suculente, din carne de porc – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 ceapă mare
- 1 felie de pâine mare sau 2 mici
- 100 ml lapte
- 700 g carne de porc tocată
- 5 căței de usturoi
- 1 legătură pătrunjel tocat
- 1 linguriță cu vârf sare
- 1/2 linguriță piper
- 1 linguriță cimbru
- 2 ouă
- 250 ml ulei pentru baia de ulei
Decor: frunze de salată, roșii cherry
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt. Înmoaie felia de pâine în lapte, stoarce-o foarte bine și mărunțește-o puțin.
Într-un bol mare, adaugă carnea tocată, ceapa, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat, sarea, piperul, 2 ouă și pâinea înmuiată mărunțită înainte. Amestecă bine cu mâinile.
Unge-ți mâinile cu puțin ulei și formează chiftelele.
Prăjește-le în ulei până devin aurii.
Savurați cu poftă! Poftă bună!