Rețetă pas cu pas – Prăjitura Doboș, varianta fără coacere – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 3 ouă
- 10 linguri zahăr (15 0g)
- 2 linguri cacao (40 g)
- 4 linguri făină (70 g)
- 500 ml lapte
- 200 g unt la temp. camerei
Ingrediente necesare pentru decor:
- 50 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată cu lapte
- 2 linguri nucă/alune
Ingrediente necesare pentru blatul de biscuiți:
- 150 ml lapte
- 250 g biscuiți simpli
Mod de preparare:
Pentru cremă:
Într-o cratiță, adaugă ouăle, zahărul, cacao, făina, și puțin lapte. Amestecă cu telul 1-2 minute până se combină totul. Adaugă și restul de lapte în timp ce amesteci. Pune pe foc și amestecă în continuu până se îngroașă. Ia de pe foc și adaugă untul. Omogenizează și lasă la răcit.
Pentru glazură: Adaugă smântână lichidă fierbinte peste ciocolată. Omogenizează și lasă la răcit.
Asamblare:
Tapetează tava cu folie alimentară de plastic, lăsând margini mai mari, pentru a acoperi prăjitura. Așază un strat de biscuiți înmuiati în lapte, în tava. Întinde și nivelează 1/4 din cremă.
Așază al doilea strat de biscuiți înmuiati în lapte. Întinde și nivelează 2/4 din cremă. Așază al treilea strat de biscuiți înmuiati în lapte. Întinde și nivelează 3/4 din cremă.
Așază al patrulea strat de biscuiți înmuiati în lapte. Întinde și nivelează restul de cremă. Așază al cincilea strat de biscuiți înmuiati în lapte.
Acoperă cu folie și lasă la frigider 2h. Întinde glazura rece peste prăjitura și decorează cu nuci sau alune.
Savurați cu poftă! Poftă bună!